8 legitimate ways where to invest a small amount of money 12 best easy ways how to make money in dollars top 15 methods how to earn cryptocurrency from scratch 10 quick ways where you can invest little money

jobb a világ

Ultrahang

Hasi ultrahang vizsgálat

Mi várható és mi nem várható el a lelettől?

A máj, az epehólyag és a nagyobb epevezetékek, a hasnyálmirigy, a vesék, a lép, a hasi aorta és környezete, a húgyhólyag vizsgálatára kerül sor. Ezen szerveknek elsősorban azok a megbetegedései diagnosztizálhatók, amelyek a szerv alakját vagy a szerkezetét megváltoztatják. Például a szervek megnagyobbodása, kitágulása, kövek, daganatok láthatók.

Mire nem alkalmas a hasi ultrahang vizsgálat?

A nyelőcső, a gyomor és bélrendszer alig vizsgálható. Legfeljebb nagyobb daganatok, gyulladásos duzzanat, vagy a szokatlan gázosság  válik láthatóvá. Az olyan fontos betegségek, mint a gyomor nyálkahártya gyulladása, a fekélybetegség, a bélrendszeri polypusok, korai stádiumban lévő rosszindulatú daganatok ultrahanggal egyáltalán  nem diagnosztizálhatók.
A vizsgálatra éhgyomorral és lehetőleg telt húgyhólyaggal kell jelentkezni.
A hasi ultrahang vizsgálatról további részletek olvashatók ezen a honlapomon:
www.hasiultrahangnyiregyhaza.hu
A végtagi artériák ultrahang vizsgálata
Az artériák Doppler áramlásmérő ultrahang készülékkel figyelhetők meg, ennek alapján érszűkület lehetőségét lehet kizárni, vagy igazolni. Az érszűkület helye és mértéke is megállapítható ezzel a módszerrel, ennek alapján a kezelésre is javaslatot lehet tenni. Az artériák képalkotó ultrahang vizsgálatának jelentősége a gyakorlat szempontjából minimális.

Linkek partnereinktől